spot_img
spot_img
spot_img
22.9 C
İstanbul
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Franchise’ın avantajları nelerdir?

Çoğu kişinin en büyük hayallerinden biri kendi işini kurmaktır. Yeni bir şirket kurmak yerine diğer alternatiflerden biri olan franchise ise son zamanlarda hızla gelişiyor. Ama yeni bir işe girmek demek riski de göze almak olduğu için başarısızlık korkusu olabiliyor. Franchise’lar yeni kurulan şirketlere göre daha başarılı oluyor. Başarı oranı yüzde 95 olunca başarıyı garantilemek isteyen girişimciler de bu alana yöneliyor.

Peki franchising nedir?

Franchising birbirinden bağımsız iki taraf arasında yapılan sözleşmedir. Bağımsız yatırımcı, imtiyaz hakkı sahibi olan markadan, belirli süre, koşul ve sınırları kapsayan bir anlaşmayla bedel ödeyerek bu sistemi alır. Cazip bir pazarlama yöntemi olan franchise, girişimciler için birçok avantaj sağlar.

1. Eğitim

Bir işte başarılı olmanın bir yolu da o işte bilgili olmaktan geçer. Franchise veren taraf iş modellerini doğru çalıştırmak için bilgi ve deneyimlerini karşı tarafa sunar.

2. Kurulu iş

Franchise, markayı, fikirleri, çalışma teknikleri gibi birçok şeyi hazır bir şekilde sunar. Böylece sıfırdan bir işe başlarken harcadığınız zaman franchise sisteminde en aza inmiş olur.

3. Tanınmış bir marka

Franchise’ın getirdiği en büyük avantajlardan biri müşteri potansiyelidir. Marka piyasada tanınır ve güvenilir olduğu için girişimci satışını daha kolay bir şekilde yapar. Reklam ve tanıtma giderlerinden de tasarruf sağlanmış olur.

 

4. Daha kolay finansman

Bir işe girerken en büyük sorunlardan biri finansman olabiliyor. Bankalar için kredibilitesinin yüksek olması çok önemli bir kriterdir. Arkanızda tanınmış ve güvenilir bir marka olduğu için bankalardan daha kolay bir şekilde kredi alabilirsiniz.

5. İş ilişkileri

Franchise sisteminde iş yapıldığı zaman tedarikçilere karşı bir pazar gücü olacaktır. Böylece iş yapmak daha kolay olacaktır.

6. Doğru bir konum

Bir işletmenin doğru konumu başarı getirir. Franchise sisteminde, daha çok popüler cadde ve alışveriş merkezleri yani dikkat çekecek yerler kullanılır.

7. Güvenlik ve destek

Franchise destek ve güvenliğin avantajını girişimcilere sunar. Satış, reklamcılık, hesapların yönetimi gibi birçok konularda destek sağlanır. Ayrıca girişimci bir sorunu olduğu zaman her zaman işi bilen uzmanlar tarafından danışmanlık alabilir.

Diğer Yazılar

Son Yazılar