spot_img
spot_img
spot_img
17.7 C
İstanbul
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img

Eylül Yüksel Diken: “Anker, Hayatın Her Alanında Konfor Sunuyor”

Akıllı yaşam teknolojilerinin önemli oyuncularından Anker’in 2024 planları, gelecek hedefleri ve sunulacak yeni teknolojilerle ilgili Anker Türkiye, Yunanistan ve Orta Asya Bölgesel Satış ve Pazarlama Direktörü Eylül Yüksel Diken ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Diken, özellikle bu yıl sunulacak yeni ürünlerle mevcut ürün yelpazelerini güçlendirmeyi planladıklarını söylerken, 2024 yılında da en iyi alışveriş deneyimini sunmaya devam edeceklerini vurguladı…

Akıllı yaşam teknolojilerine yönelik ürünler geliştiren Anker’in proje ve 2024 stratejinize dair bilgiler alabilir miyiz?

İnovasyon ve teknoloji alanındaki son gelişmeleri yakından takip ederek, hayatın her alanında konfor ve değer sağlayan yeni ve gelişmiş ürünler sunuyoruz. Kulaklıklardan hoparlörlere, taşınabilir akıllı projektörlerden şarj ürünlerine uzanan geniş ürün yelpazemizle, müşterilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Ürünlerimizi rekabetçi fiyatlarla sunarken, yüksek kalite ve dayanıklılık, ileri teknoloji ve inovasyon, erişilebilir fiyat politikası ve müşteri odaklılık gibi temel değerlerimizden ödün vermiyoruz. Yeni nesil teknolojilere odaklanarak, dijital ürün ve hizmetlerin benimsenmesini teşvik ediyor ve alışveriş deneyimlerini farklılaştırma konusunda liderlik ediyoruz.

2024 yılında da ileri teknolojiye sahip, kullanıcı dostu ürünleri tüketicilerle buluşturmaya devam edeceğiz. Özellikle, şarj kategorisindeki yüksek enerjili ancak taşınabilir ürün gruplarıyla tüketicilerin beğenisini kazanmaya odaklanacağız.

Anker 2024 pazarlama faaliyetleri neler olacak?

Öncelikle bu yıl içinde piyasaya sunacağımız yeni ürünlerimiz ile mevcut ürün yelpazemizi güçlendirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda, 360 derece pazarlama stratejisinde de yer alan dijital pazarlama, sosyal medya kampanyaları ve ürün deneyimini içeren içeriklerle tüketicilerimize ulaşmak öncelikli hedeflerimizden biri olacak. Ayrıca, perakende kanalındaki çözüm ortaklarımızla birlikte kampanya ve iş birlikleri vasıtasıyla müşterilerimize değer sunmaya yönelik stratejiler de geliştireceğiz.

Öte yandan bu yıl da marka bilinirliğini artırmak için reklam ve sponsorluk faaliyetlerine de ağırlık vereceğiz Özellikle, iş ortaklarımızla da gerçekleştireceğimiz yeni ürün lansmanları, çevrim içi ve dijital etkinliklerimiz aracılığıyla müşterilerimize ulaşma stratejilerini benimseyeceğiz. Tüketicilerimizin ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygun özgün içeriklerin oluşturulması ve paylaşılması da önemli bir odak noktamız olacak.

2024 pazarlama faaliyetlerimiz aynı zamanda müşteri sadakatini artırmaya yönelik çabaları da içerecek. Bu kapsamda, müşteri deneyimini iyileştirmek, geri bildirimleri dikkate almak ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için çalışmalar yapacağız. Bununla birlikte, veri analitiği ve pazar araştırmalarıyla desteklenen stratejilerle pazar trendleri ve tüketici davranışları yakından izleyecek ve pazarlama planlarımızı buna göre geliştireceğiz.

Kanal çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

Tüketici elektroniği sektöründe geniş bir kanal yelpazesiyle faaliyet gösteriyoruz. Sektörün gelişimi ve değişen trendler doğrultusunda 360 derece pazarlama stratejisiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hem web sitemizden, hem çevrimiçi (e-ticaret) iş ortaklarımız, hem de çevrimdışı mağazalardaki yatırım alanlarımız ile tüketicilerimize ulaşıyoruz. 900’den fazla çevrimdışı kanalda ürünlerimizi müşterilerimize sunuyoruz ve bu sayıyı artırmak için çalışıyoruz. Bu kanallar aracılığıyla, ürünlerimizi hem metropol şehirlerdeki büyük mağazalarda hem de diğer bölgelerdeki perakende noktalarında müşterilerimize sunuyoruz.

Amacımız, Anker ürünlerini mümkün olan en geniş kitleye ulaştırarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmak ve markamızın bilinirliğini artırmak. Bu yıl itibarıyla başlattığımız Türkiye’deki herkesi en az bir Anker ürünüyle buluşturma misyonumuzu kanallardaki yatırımlarımızı arttırarak desteklemeyi hedefliyoruz.

Geçtiğimiz yıl, bulunduğunuz pazarın en başarılı markaları arasında yer aldınız ve büyümenizi sürdürdünüz. Bu anlamda, 2024’e dair gerçekleştirdiğiniz yatırımlardan, yeni görevinizden ve ürün portföyünüzdeki gelişmelerden bahsedebilir misiniz? Anker olarak 2023 yılını nasıl kapattınız?

Orta Asya ülkelerinin yanı sıra Yunanistan ve Kıbrıs operasyonlarının da Türkiye’ye bağlanmasıyla sorumluluk alanımız genişledi. 2023 yılında dolar bazında yüzde 80’in üzerinde bir büyüme kaydederek önemli bir başarı elde ettik. Türkiye, Yunanistan ve Orta Asya Bölge Satış ve Pazarlama Direktörü olarak, bu genişlemeye liderlik etmek ve başarılı bir büyüme stratejisi izlemek benim için büyük bir onur olacak.

Soundcore kategori markamızla, hoparlör ve kulaklıkta adet ve cirosal bazda pazarda ikinci sıraya yerleştik. Şarj ürünleri alanında da oldukça iddialıyız ve özellikle Hepsiburada kanalında 20W şarj cihazımızla Apple’dan sonra ikinci sıraya yükseldik.

2024’te hem cirosal hem de satış anlamında büyümeyi sürdürmek ve sektörde önde gelen konumumuzu korumak hedefindeyiz. Perakende kanallarındaki yatırımlarımızı yüzde 65-70 oranında artırarak, müşterilerimize en iyi alışveriş deneyimini sunmaya devam edeceğiz.

Ayrıca, deneyim merkezleri aracılığıyla müşterilerimize ürün performansını deneyimleme imkanı sağlayarak, satın alma kararlarını desteklemeyi hedefliyoruz. Pazarlama yatırımlarımızı da geçen seneye oranla yüzde 45 artırarak, markamızın bilinirliğini ve etkinliğini artırmayı amaçlıyoruz.

Diğer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Yazılar