Önce Kadın Değişken Fonu

Yenilikçi varlık yönetimi anlayışıyla yerli ve yabancı sermaye piyasalarının sunduğu fırsatlardan yatırımcılarını en iyi şekilde yararlandırmayı hedefleyen TEB Portföy, TEB Portföy Önce Kadın Değişken Fon'unu hayata geçirdi.

Kobiler Hit: 106 / Yorum: 0 / 23 Nisan 2023 00:51
Önce Kadın Değişken Fonu
-A +A

TEB'den yapılan açıklamaya göre, TEB Portföy, tasarruf sahiplerinin yeni varlık alanlarına ve yeni temalara kolayca yatırım yapabilmesi için yatırım fonu ürünlerine bir yenisini ekledi.

Yatırım evreni Bahçeşehir Üniversitesi Eşitlik ve Kapsayıcılık Çalışmaları Komisyonu (BAUEQUAL) danışmanlığında iş yaşamında cinsiyet eşitliği temasına ve kriterlerine uygun şekilde oluşturulan TEB Portföy Önce Kadın Değişken Fon, 'SHE' fon koduyla 17 Mart'ta yatırımcıları ile buluştu.

Yatırımcılar, TEB Portföy Önce Kadın Değişken Fon'a TEB şubeleriyle bankanın internet bankacılığı ve mobil uygulaması CEPTETEB'in yanı sıra TEFAS'a üye olan fon dağıtım kuruluşları aracılığıyla da yatırım yapabilecek.

- 'Ülkemizin geleceğine yön verecek kadınlara katkı sunmayı hedefliyoruz'

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Portföy Yönetimi Genel Müdürü Yağız Oral, Türkiye'nin geleceğine yön verecek kadınlara katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

'Son yıllarda ülkemizde ve dünyada toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın konusunda olumlu farkındalık hızlanan bir ivme yakaladı. İş yaşamında da özel şirketlerin ve kamu kurumlarının birçok projesi bu konuda farkındalığın artmasında öncü rol oynamakta. TEB Portföy olarak biz de kadın temalı değişken fonu olma özelliğine sahip TEB Portföy Önce Kadın Değişken Fonu yatırımcılara sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca, bu fonumuz ile dünyada 'ESG' olarak bilinen, 'çevresel, sosyal, yönetişim' standartlarının sosyal boyutuna da dikkat çekmekten ve buna öncülük eden kuruluşlar arasında yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. İş hayatında kadın-erkek eşitliğine özen gösteren, kadınların aktif olarak yönetimlerinde rol aldığı, ekonomik ve sosyal sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlayan şirketlere yatırım yapma imkanı sağlayan fonumuzun portföyü hisse senedi, özel sektör tahvili, girişim sermayesi yatırım fonları gibi çeşitli yatırım araçlarından oluşacak.'

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları