ARÇELİK, TEKNOFEST’TE SİBER GÜVENLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

Arçelik, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’te Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin düzenlediği Hackmasters Siber Güvenlik Yarışması'nda akıllı cihazlar için geliştirdiği çözümler ve senaryo ile destek verdi.

Sektör Hit: 142 / Yorum: 0 / 28 Nisan 2023 23:26
ARÇELİK, TEKNOFEST’TE SİBER GÜVENLİĞE DİKKAT ÇEKTİ
-A +A

Arçelik, havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’te inovatif teknolojilerini ve akıllı cihazlar için geliştirdiği siber güvenlik çözümlerini sergiledi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin Teknofest 2023 kapsamında düzenlediği Hackmasters Siber Güvenlik Yarışması’nın yarışma paydaşı olan Arçelik, final etabında akıllı beyaz eşyaların siber güvenliğine odaklandığı bir mizansen hazırladı. 

Arçelik Siber Güvenlik Ekibi, 1000 in üzerinde yarışmacı arasından finale kalan 20 katılımcının yarıştığı final etabı için beyaz eşyaların yazılımlarına bilinçli olarak IoT Siber Güvenlik zafiyetleri yerleştirdi. Yarışmacılar, bu zafiyetleri bularak ilerledikleri final etabında birincilik için mücadele etti. 

Dijital dönüşümün hızla gerçekleştiği bir dönemde bilgi teknolojileri güvenliğinin önemine vurgu yapan Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, “İnternete bağlanabilir akıllı cihazların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle beyaz eşya, robot süpürge gibi günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız ev aletleri için siber güvenlik konusu ilk sıralarda yer alıyor. IoT cihazların siber güvenliği için başkaları tarafından kontrol edilmemesi, ürettiği verilerin güvenli bir şekilde iletilebilmesi, saklanması veya başka hedeflere saldırı amaçlı kullanılamaması önem arz ediyor. Biz de Arçelik olarak siber güvenlik konusunda büyük bir hassasiyetle çalışmalarımızı yürütüyor, tüketicilerimizin verilerini uçtan uca korumayı hedefliyoruz. Dünyada internete bağlanabilir beyaz eşyalarda siber güvenlik amaçlı özel bir kripto çipi olan Hardware Security Module’u kullanan ilk şirketlerden biriyiz. Ayrıca uluslararası alanda ileri düzey birçok farklı siber güvenlik sertifikasına sahip beyaz eşyalar üretiyoruz. IoT Siber Güvenlik ekibimiz ile bu alandaki başarılarını ödülle taçlandırarak 2018 yılında İngiltere’deki IoT Security Foundation tarafından yılın IoT siber güvenlik şampiyonluğu ödülünün de sahibi olduk. Yenilikçi ürün portföyümüzle, daha bağlantılı ve dijitalleşen bir dünya için yenilikçi ve akıllı çözümler geliştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’mizin düzenlediği Siber Güvenlik Yarışması’na çözümlerimizle destek vermekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Arçelik, Teknofest’te inovatif teknolojilerinden bazılarını da ziyaretçilerle buluşturdu. Ankastre fırın, bulaşık makinesi, kameralı buzdolabı, robot süpürge, Android TV ve küçük ev aletleri ürünlerinin sergilendiği stand büyük ilgi çekti. 

Stantta yer alan ürünlerden kameralı buzdolabı, içerisindeki iki kamera ile malzemeleri görerek HomeWhiz mobil uygulaması üzerinden malzemelerin takibini kolaylaştırıyor. Ankastre fırın ve bulaşık makinesi, akıllı kablosuz ağ bağlantıları ile Homewhiz uygulaması üzerinden kontrol edilebiliyor. HobEx, ocak içi davlumbaz teknolojisi ile iki ürünü bir arada sunuyor, pişirme sırasında ve sonrasında yemek kokularını önlüyor. Sıcaklık sensörlü davlumbaz ise ısı oranına göre çalışma kademesini otomatik olarak ayarlayabiliyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları