spot_img
spot_img
spot_img
24 C
İstanbul
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Vahşi girişimcilik ormanından ‘yırtıcı fikirler’le çıkılır

Türkiye ekonomisinin devler liginde daha üst noktalara gelmesi ve girişimci genç fikirlerin hayat bulması için sürdürülen ‘Geleceğin Gücü Girişimciler ‘G3 Forum 2014’e katılan 600 aşkın girişimci ve girişimci adayları, Ali Sabancı, Gülden Yılmaz gibi girişimci isimlerden oluşan 90 mentörle buluştu. Konunun uzmanları vahşi girişimcilik ormanından çıkmak için ‘Yırtıcı Fikirler’e ihtiyaç olduğunu belirttiler. Uluslararası Girişimcilik Merkezi, TOBB Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu ile GATE ev sahipliğinde, Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğe iş fikri olanlardan, şirketini kurup girişimciliğe soyunlara kadar 81 ilden farklı yaşta bir çok girişimci ve girişimci adayı yoğun ilgi gösterdi. G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, girişimcilik yolunu zorlu bir ormana benzeterek girişimcilerin bu ormanda kaybolup gitmemeleri için ‘Yırtıcı Fikirler’ yaratmaları gerektiğini söyledi.

Bu yıl selfie yok

Buradan yola çıkarak forumun bu yılki sloganlarını ‘Yırtıcı Fikirler’ olarak belirlediklerini ifade eden Yılmaz “Girişimcinin yolu bir vahşi bir orman gibi. Binlerce ağaçtan oluşan bir sürü yırtıcı hayvanın da olduğu vahşi bir orman. Girişimcilik serüveni de bu ormandan geçiyor” dedi.

Girişimcilik bilincinin her yıl giderek arttığını belirten TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise “Bu yıl katılımcılar bizimle selfie çekmek için gelmemişler. Girişimcilik için güzel, yaratıcı fikirlerle geldiler. Biz de onlara şunu ya da bunu yap demek yerine doğru network’le buluşturduk” dedi.

Geçmişte iş fikrinin girişimciliğin ilk adımı olduğunu, finansman kaynaklarına erişim, fiziki çalışma ortamı, network ve pazarda tutunmak için gerekli bilgiye sahip olmanın da en az iş fikri kadar önemli olduğunu söyleyen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi ise girişimcilerimizin sadece finansal desteğe değil bütün bir desteğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt de girişimcilik ve inovasyonda gerçekleşen her yüzde 1’lik artışın, ekonomide yüzde 0.8’lik büyüme sağladığına vurgu yaptı. Türkiye’nin geleceğinin ve ekonomik gücünün sınırlarının yükselen girişimci ruha bağlı olduğunu kaydeden Öğüt “Mobil iletişim teknolojilerinin gelişimiyle birlikte hızlı bir büyüme sergileyen girişimcilik, önemli bir kariyer fırsatı oluşturuyor” dedi.

Diğer Yazılar

Son Yazılar