spot_img
spot_img
spot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Türkiye’nin en başarılı 5 kadın girişimcisi

Girişimcilik konusu sadece dünyada değil Türkiye’de de yükselen bir ivme gösteriyor. İş hayatında aradığını bulamayan kadınlar hayallerini gerçekleştirmek için girişimciyanlarını ortaya çıkararak yaptıkları yatırımlarla Türkiye’nin önde gelen girişimcileri olmayı başardılar. İş dünyasının erkek egemen atmosferinden sıyrılarak adlarını duyuran bu kadınlar ülkeye yaptıkları önemli katkılarla da takdiri hak ediyor. İşte Türkiye’nin önde gelen kadın girişimcileri:

1. GAMZE CİZRELİ – BIG CHEFS

ODTÜ mezunu olan başarılı girişimci Gamze Cizreli, mezun olduktan sonra bir süre iş hayatında çalışmış ama aradığını bulamamış. 1994 yılında Ankara’da eşiyle Cafemiz adlı mekanı açarak girişimcilik hayatına atılan Cizreli, mekanın modern menüsüyle Ankaralılara ilkleri yaşatmış isimlerden biri. Ankara’nın değişmez mekanlarından olan ve yıllardır istikrarlı bir şekilde hayatına devam eden Cafemiz’den sonra 2007 yılında Big Chefs ile kafe anlayışına yenilik getirdi ve güçlü bir marka yaratmayı başardı. Big Chefs’i Türkiye’nin önde gelen kafelerinden biri yapmayı başaran Cizreli, pek çok ilde şubeler açarak başarısını perçinlemeye devam ediyor.

2. ASLI GÖKDERE – EVMANYA

Bilgi Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı’nın ardından, California’da dijital pazarlama alanında eğitim gören Aslı Gökdere, 2005 yılında Genpa’da iş hayatına başladı. Kariyer.net’te bölge satış müdürü olarak kariyer hayatına devam eden Gökdere, ev dekorasyonuna ilgisinden dolayı blog yazmaya başlamış. 2010 yılında bu ilgisini e-ticaret alanına kaydıran Gökdere, başarılı girişimleri ve aldığı yatırımlar sonucu Evmanya adlı sitesini Türkiye’nin önde gelen e-ticaret sitelerinden biri yapmayı başardı.

3. BAŞAK TAŞPINAR DEĞİM – ARMUT

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Koç Üniversitesi ve Loyola Üniversitesi Chicago’da eğitimlerini tamamlayan Değim, Revlon ve Coca Cola gibi kurumsal şirketlerde çalıştıktan sonra tamirci ve ustalara ulaşmanın zorluklarından yola çıkarak Armut.com’u kurmaya karar vermiş. 2011 yılından beri hizmet veren Armut.com, esnafla müşteriyi buluşturmaya devam ediyor.

4. DEMET MUTLU – TRENDYOL

Demet Mutlu, İstanbul ve Tokyo’da devam ettirdiği koşturmacalı iş hayatına ara verip Harvard Üniversitesi’nde MBA yapmaya başladı. Eğitimine ara verip 300 bin dolar ile Trendyol e-ticaret sitesini kuran Demet Mutlu, iki yıl içerisinde işini Türkiye’nin en başarılı girişimleri arasına sokmayı başardı.

5. HANDE ÇAYDAŞI – BEBESHOP

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bankacılık alanında işe başlayan Hande Çaydaşı, 2004 yılında anne olduktan sonra anne çocuk ürünlerine merak salmaya başlamış. 2005 yılında ilgi alanını e-ticarete dökmeye karar veren Çaydaşı, bebeshop.com.tr adlı siteyi kurarak iş hayatında emin adımlarla ilerliyor.

Diğer Yazılar

Son Yazılar