spot_img
spot_img
spot_img
24 C
İstanbul
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Sağlık sektöründen beslenen girişimler

Sağlık sektörü son yıllarda yenilenen bakış açıları ve inovatif girişimlerden en fazla pay alan endüstrilerin başında geliyor. Sağlıklı yaşam felsefesinin giderek önem kazandığı bir yüzyılda teknolojik gelişmeler de bu felsefe ile birlikte hız kazanmış durumda. Yapılan yatırımlarla birlikte giderek gelişen sağlık sektörü gelecekteki inovasyonlar için de umut ışığı oluyor.

1. Engelli çocuklar için biyonik el

Çocukların genç yaşta yaşadığı talihsiz olaylar nedeniyle geliştirilen bu teknolojide üç boyutlu baskı makineleri ile eğlenceli ve süper kahraman temalı biyonik eller ile çocukların duygusal ve fiziksel açıdan daha iyi hissetmeleri mümkün. Fizik tedavi yöntemleri yerine daha eğlenceli olan biyolojik kollar engelli çocukların yeni umudu oluyor.

2. Felçli hastaların duygularını okuma

Felç geçirmiş hastaların izole bir yaşam sürmesine yardımcı olan bir uygulama ile bilgisayar üzerinde beyin okuma yapılabiliyor. Bu mobil uygulama sayesinde felçli hastalar duygularını ifade eden emojiler ve cümleler kurabiliyor.

3. İşitme engelli hastalar için özel gözlükler

İşitme engelli hastaların derdine derman olacak olan akıllı gözlükler ile ses tanımlama teknolojisi kullanılarak söylenilenleri metne döküyor. Küçük metinler halinde oluşturulan bu konuşmalar işitme engellilerin duygularını ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlıyor.

Diğer Yazılar

Son Yazılar