spot_img
spot_img
spot_img
24 C
İstanbul
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Kilometrede 2 kuruş

Firmanın Ar-Ge ve Mühendislik Müdürü Özer Arslan, milyarlarca euro gerektiren yatırımlar yerine KOBİ düzeyinde bir firmanın da otomobil üretebileceğini kanıtladıklarını ifade ederek, otomobilin kilometre başına 2 kuruşluk enerji tükettiğini ve tam dolu şarjla 150 kilometre yol kat edebildiğini, bunun da 3 liralık bir masrafa karşılık geldiğini söyledi. Otomobil üretimi konusunda gerekli tüm testleri bitirme aşamasında olduklarını kaydeden Arslan, “Bu testlerin sonunda aracımızı satışa çıkartacağız” ifadesini kullandı.

GÖREV OLARAK BENİMSEDİK

Otomobilin üretim süreci hakkında da bilgi veren Arslan, şöyle devam etti:
“Son aracı yapana kadar kafamızdaki düşünce içten yanmalı araç üretmekti. Ama araçlarımızdan bir tanesini 4 yıl önce şirketimizin yönetim kurulu başkanı Ercan Malkoç’un sunumu ile başbakanımıza tanıtma fırsatımız oldu. O sunumda başbakanımız bize, dünyanın elektrikli araçlara yoğunlaştığını söyledi ve bizim neden elektrikli araçlara yönelmediğimizi sordu. Bu sözü kendimize görev olarak benimsedik. 4 sene içerisinde tamamen elektrikli araçlara yönelik bir araştırma yaptık ve son 2 yıllık süreçte bu aracı ürettik.”
Otomobilin üretiminde eski teknoloji kullanmadıklarını dile getiren Arslan, aracın lityum batarya ve elektrik motoru dışındaki unsurlarının tamamen yerli olduğuna dikkat çekti.

Diğer Yazılar

Son Yazılar