spot_img
spot_img
spot_img
22.9 C
İstanbul
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

İhracat Yapana Devletten Hibe-Teşvik Müjdesi

Süper Teşvikler İhracatçıyı Sevindirdi!

İhracatın finansmanını kolaylaştırmak, ihracatta pazar ve ürün çeşitliliği sağlayabilmek için Ekonomi Bakanlığı tarafından oluşturan yeni destek paketi yürürlüğe girdi.

Firmaları rakiplerine göre bir adım öne taşıyacak olan yeni enstrümanlar geliştirmek vizyonu ile hazırlanan yeni hibe-destek paketi kapsamında, yurtdışı alıcılara Türkiye’den yatırım, sermaye malı ithalatlarında Eximbank kanalıyla Referans Ticari Faiz Oranları üzerinden kredi verme olanağı sağlanacak.

İhracatçıların yeni pazarlara ve yeni müşterilere ihracat yaparken üstlendikleri risklerin Eximbank tarafından daha cesaretle sigortalanmasının sağlanması için, Türk Eximbank’a sigorta tazmin desteği verilecek.

Makine Ekipman ve Yazılıma Yüzde 50 Destek!

Küresel tedarik zincirinde yer alma potansiyeli olan firmaların makine, ekipman, donanım, yazılım gibi giderleri proje bazında 1 milyon dolara kadar yüzde 50 oranında desteklenecek. İhracatçıların alıcılarla buluştuğu ve iş görüşmelerini gerçekleştirdiği sektörel nitelikli yurt içi fuarlarda katılımcı şirketlere yüzde 50 oranında ve 30 bin TL’ye kadar yer kirası ve stand desteği verilecek.

Diğer Yazılar

Son Yazılar