Yeni Nesil Ofisler

Uykuda geçirdiğimiz zamanları çıkardığımızda günümüzün büyük bir kısmını çalışarak geçirdiğimizi görüyoruz. Ofis binaları da bu yoğun tempoya ayak uyduruyor ve değişim gösteriyor.

Yaşam Hit: 985 / Yorum: 0 / 30 Aralık 2012 19:52
Yeni Nesil Ofisler
-A +A

Kuşkusuz bir şirketin en önemli müşterileri iç müşterileri; yani çalışanları… İç müşterilerin memnuniyeti verimi arttırıyor ve dış müşterilerin de mutluluğunu getiriyor.

Bir akım olarak gelişen ofis yapıları (plazalar, gökdelenler) etkisini kaybetmeye başlıyor. 1,5-2 m2’lik bir çalışma alanı sunan açık ofis sistemleri, yüksek katlı olmaları, temiz havadan faydalanamamaları gibi olumsuzlukları ile sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Gökdelenlerde çalışanlar en çok gerilim tipi baş ağrıları ve migrenden şikayetçi. Bunun yanı sıra klimalardan kaynaklanan enfeksiyonlar, üst yolunum yolu enfeksiyonları da sık rastlanan şikayetler arasında.

Çalışanların memnuniyeti, sağlıklı çalışma koşulları ve verimi arttırma hedeflerinden yola çıkarak biçimlenen yeni ofis binalarında yatay hatlar ve loft ofisler görüyoruz. Ekonomik ömrünü tamamlamış sanayi yapılarının restorasyonu batıda sıklıkla görülürken; ülkemizde de yavaş yavaş uygulanmaya başlıyor. Gün ışığından ve temiz havadan maksimum düzeyde faydalanmayı hedefleyen mimari yapı, iç mekanda da ofis çalışanlarına bir takım sosyal alanlar yaratarak, iş hayatında sosyalleşmeyi sağlıyor. Ofislerde cafe, fitness, sauna, spa, yüzme havuzu, hatta bowling salonuna bile rastlayabiliyoruz.

Mobilya açısından baktığımızda da küçük çalışma alanlarında dahi çalışanın ilgi ve zevklerini yansıtabileceği ve mobilyasını kişiselleştirebileceği unsurların öne çıktığını görüyoruz. Raflar, pinboardlar, mıknatıslı panolar işlevselliğin yanı sıra bu amaca da hizmet ediyor. Mobilyada fonksiyonellik, yapılan işe uygunluk ve ergonomi tasarımın vazgeçilmez unsurları…

Ofis dünyası bu şekilde gelişirken; gelişen teknoloji yeni bir trend daha doğuruyor; Home – Office’ ler. Bilişim teknolojilerinin yaygınlaşması, kullanımının artması ve erişilebilir olması, bu kavramı da beraberinde getiriyor. Bir çok kişi evinin bir bölümünü çalıma alanı olarak düzenliyor. Burada da ev dekorasyonuna uygun çalışma masaları, kitaplıklar öne çıkıyor.

İster evde ister ofiste olsun; mobilyalarda kullanılan malzemeler ve çizgiler, yalın, moda etkilerden uzak, fonksiyonel, kolay temizlenebilen, uzun ömürlü zamansız malzemelerden seçiliyor.
Çalışma saatlerini keyifli geçirmek, iş hayatının stresini azaltmak, sağlıklı , huzurlu çalışma ortamları yaratabilmek, başarının da önünü açıyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları