Modern Ambalaj, satışları artırdı

Modern Ambalaj’ın Çorlu, Manisa, Kayseri, Bursa, Silivri ve son olarak 2012 yılında üretime başlayan Gebze fabrikaları ile oluklu mukavva üretimi yaptığını söyledi.

Haberler Hit: 1217 / Yorum: 0 / 31 Aralık 2012 17:11
Modern Ambalaj, satışları artırdı
-A +A

 

Modern Ambalaj Genel Müdürü Mesut Koyuncu, Eren Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren firmalarının 2011 yılında 429 milyon metrekarelik satış yaptığını belirterek, anılan dönemde bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında artırdığının altını çizdi. Koyuncu, yüzde 100 yerli sermaye ile faaliyet gösteren ve Modern Ambalaj’ın Çorlu, Manisa, Kayseri, Bursa, Silivri ve son olarak 2012 yılında üretime başlayan Gebze fabrikaları ile oluklu mukavva üretimi yaptığını söyledi.

Firmalarının Eren Holding’e bağlı çalıştığını hatırlatan Koyuncu, “Modern Ambalaj, esas itibariyle oluklu mukavva üretim sürecinin son halkasını temsil etmektedir. Holdingimize bağlı Eren Kâğıt, 16 toplama istasyonu ile kâğıt üretiminde kullanılmak üzere hurda kâğıt temini, Çorlu’da kurulu Modern Enerji, kâğıt üretiminin ihtiyaç duyduğu elektrik ve buhar yine Çorlu’da kurulu Modern Karton mevcut yıllık 600 bin ton ve 2015 yılında 1 milyon tonu aşacak üretim kapasitesi ile oluklu mukavva sektörüne yönelik kâğıt üretimi faaliyetlerinde bulunuyor. Eren Holding, bünyesinde mevcut bu şirketlerle kağıt ve oluklu mukavva üretimini ana iş kollarından biri olarak görüp, bu sektörlere ciddi yatırımlar yapıyor” ifadelerini kullandı.

Gebze’deki fabrika satışları artırdı

Modern Ambalaj’ın bu yıl ortaya koyduğu satış grafiği hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mesut Koyuncu, “ 2012 yılının ilk dokuz ayında yaklaşık 370 milyon metrekare satış yaparak, 2011 yılının aynı dönemine göre metrekarede yüzde 13 oranında artış yakaladık. Farklı bir ifadeyle satışlarımızda artış eğilimi hala sürüyor” diye konuştu. Bu yılın sonunda 500 milyon metrekarelik satış miktarına ulaşmayı umduklarını söyleyen Koyuncu, “Satışlarımızın artmasındaki en önemli etken, 2012 yılının ikinci yarısında devreye aldığımız Gebze Fabrikası. Bu fabrika ile birlikte üretim kapasitemizi yaklaşık yüzde 20 oranında artırdık” dedi. Modern Ambalaj’ın sınırlı miktarda da olsa ihracat yaptığına da işaret eden Koyuncu, ürünlerin hacim olarak geniş olmasından dolayı yurtdışına sadece pizza kutusu ve yarı mamul gönderdiklerini vurguladı.

“Yatırımlarımız süreceK”

Holding olarak kâğıt ve ambalajın ana iş gruplarından birisi olduğunu dile getiren Koyuncu, yeni dönemde de yatırımlarının süreceği bilgisini verdi. Koyuncu, şöyle devam etti: “Modern Ambalaj olarak 2012 yılında Gebze Fabrikamızı devreye aldık. Bunun yanında mevcut fabrikalarımıza ilave makine siparişlerimiz oldu. 2013 yılı içinde de kapasitemize ekleyeceğimiz yeni makine siparişlerimiz olacak. Diğer yandan yurtiçinde, iki farklı lokasyonda yatırım planlarımız var. Bunlar için uygun arsa arayışlarını sürdürüyoruz.  Bu yatırımlardan ilkini 2013 yılında, ikincisini de 2014 yılında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Akabinde özellikle Balkanlar’da gerçekleştirmeyi düşündüğümüz yurtdışı yatırımlarımız gündeme gelecek. Yine 2015 yılında yeni kâğıt tesisimiz devreye girecek ve yıllık 1 milyon tonluk kapasiteye ulaşmış olacağız. Bu süre zarfında Modern Ambalaj olarak bizde kâğıttaki bu kapasite artışına paralel yeni yatırımları hızla gerçekleştireceğiz.”

“Ürün kalitesinin gramaja göre belirlenmesi hatadır”

Sektörün sorunları noktasında da değerlendirmelerde bulunan Koyuncu, bu alandaki ürün kalitesinin gramajla belirlenmesini eleştirerek, “Ürün kalitesinin gramaja göre belirlenmesi hatadır” görüşünü kaydetti. Son teknolojiye sahip kağıt tesislerinde düşük gramajlarda dahi yüksek mukavemet sağlayan ürünler imal edebildiklerinin altını çizen Koyuncu, “Ambalajda da bu kâğıtların uygun gramaj kombinasyonlarını kullanarak, gerekli mukavemet değerlerine ulaşabildiğimiz ciddi çalışmalarımız var. Fakat gramaj ve kağıt cinsi bazlı ürün tanımlamaları, kağıttaki gücümüzü kullanmamızda ve dünyadaki düşük gramajlı kağıt kullanım trendini yakalamamızda bizi yavaşlatıyor.

Bu sorunu bir an önce çözmeliyiz” aktarımını yaptı. Ambalaj üretiminde oluklu mukavva kullanımının da Avrupa ortalamasının oldukça gerisinde olduğu tespitini yapan Mesut Koyuncu, “Oluklu Mukavva Üreticileri Derneği’nin 2012 yılında, IBS firmasına yaptırdığı araştırmada 2011 yılında kişi başı oluklu mukavva kullanımı Türkiye’de ortalama 109 dolar iken  AB ülkelerinde 250, ABD’de 350 ve Japonya’da 550 dolar seviyesinde. Her ne kadar 78 dolar  olan dünya ortalamasının üzerine olsak da gelişmiş ülkelerin gerisindeyiz” şeklinde konuştu.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları