spot_img
spot_img
spot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img

Maliye Koç’un Tüpraş’ını bastı

Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı olayları sırasında sık sık eleştirdiği Koç Grubu’nun en büyük sanayi şirketi Tüpraş’ın merkezinde Maliye ve polis ekipleri inceleme başlattı

 

Başbakan Erdoğan’ın, Gezi Parkı olaylarının ardından sık sık sert eleştiriler getirdiği Koç Grubu’nun en büyük sanayi şirketi TÜPRAŞ’a şok baskın yapıldı. Polis ve Maliye Bakanlığı ekipleri, sabah saat 08:00 sularında TÜPRAŞ’ın Kocaeli’ndeki merkez binasına gelerek incelemelere başlarken, şirkette bazı evraklara el konulduğu ve akaryakıtlardan numuneler alınarak, incelenmek üzere TÜBİTAK’a götürüldüğü öğrenildi.

Maliye’nin sabah saatlerinde başlattığı inceleme gün boyunca devam etti. Ekipler, gelir-gider evrakları ve bazı faturaları incelerken, depolarda da sayım yapılıyor. Koç Grubu’na ait Türkiye’nin tek rafineri şirketi Tüpraş, önceki gün açıklanan İstanbul Sanayi Odası İSO-500 listesine göre Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi seçilmişti.

Maliye ve polisin TÜPRAŞ’a yaptığı baskın, borsada da şok etkisi yarattı. Güne iyi başlayan Borsa İstanbul’da, öğleden sonra düşüş başlarken, kapanışa yakın gelen TÜPRAŞ baskını haberi kayıpları hızlandırdı. Borsada düşüş yüzde 1.79’u buldu.

TÜPRAŞ’ın ana ortakları konumundaki Koç Holding yüzde 3.93, Aygaz ise yüzde 3.80’lik kayıpla günün en çok değer kaybeden hisseleri arasında yer aldı. TÜPRAŞ hisseleri ise günü yüzde 2.07 kayıpla tamamladı. Maliye ve polisin yaptığı incelemeler, iş dünyasında “Gezi Parkı’nın intikamı” yönünde söylentilere neden olurken, konuya yakın kaynaklar, incelemenin her zaman yapılan türden olduğunu ve geçtiğimiz yıllarda da benzer uygulamaların gerçekleştiğini vurguluyor.

TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, konuya ilişkin olarak The Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “Bu EPDK yetkililerinin yaptığı fiziki envanter denetimidir. Her zamanki gibi yapılıyor. Her zaman bu denetimler bir grup halinde yapılır” dedi.

Diğer Yazılar

Sosyal Biz

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılar