Lider yazarkasa markası Olivetti, yeni nesil cihazlarını esnafa sunuyor

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin 30 yılı aşkın süredir yakından tanıdığı, kalitesine güvendiği Olivetti yazarkasalar artık Türkiye’deki yeni iş ortağı Panaroma Bilişim Teknolojileri (PBT) ile yeni nesil yazarkasa pazarına daha da güçlenerek giriyor.

Haberler Hit: 1219 / Yorum: 0 / 7 Mayıs 2015 13:04
Lider yazarkasa markası Olivetti, yeni nesil cihazlarını esnafa sunuyor
-A +A

Türkiye’nin yazarkasaları yenileniyor
Kayıtdışı ekonomiyle mücadele planı çerçevesinde, yurt çapında 3100 sayılı kanuna tabi tüm mali yazarkasalar, Vergi Usul Kanunu (VUK) 426 genel tebliği ve diğer ilgili genel tebliğler kapsamında yeni nesil olarak tabir edilen, daha teknolojik ve yetenekli cihazlarla değiştirilecek.
 
2 milyon yazarkasa değişecek!
Dönüşüm kapsamında, yaklaşık 2 milyon yazarkasa yerini, yeni nesil cihazlara bırakacak. Ödeme kaydedici cihazlar sektöründe faaliyet gösteren PBT ve mükelleflerin uzun yıllardır yazarkasalarını kullandığı Olivetti, dönüşüm sürecinde esnaf ve işletmelere yönelik en uygun yeni nesil yazarkasaları sunmak için işbirliği yaptılar. Olivetti PBT900 yeni nesil sabit yazarkasa  bu işbirliği kapsamında geliştirildi ve  6 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Feriye Lokantası’nda düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.
 
PBT Genel Müdürü Burak Ceylaner, “Bu değişim sayesinde, yeni nesil yazarkasalarımız esnafın “sağkolu” olacak. Esnafımız, Olivetti PBT900 ile yeni yasanın getirdiği yükümlülüklere, mevcut düzenini hiç bozmadan uyum sağlayabileceği gibi ek gelir imkanları da elde edebilecektir” diye konuştu.
 
Olivetti PBT900 yeni nesil yazarkasa işletmelere önemli avantajlar sunuyor
Banka POS’u kullanan yazarkasa mükellefleri, Olivetti PBT900’ü satın aldıklarında, mevcut banka POS cihazını kullanmaya devam edebilecektir.
 
Yalnızca nakitle çalışan yüzbinlerce esnafın da, içerisinde POS özelliği olan cihazları yüksek fiyat ödeyerek satın almalarına gerek kalmayacak.  
 
Sonuç olarak banka POS’u kullanan veya kullanmayan esnafımız için, yeni nesil sabit yazarkasalarımızın sahip olma ve kullanım maliyetleri daha avantajlı olacak.
 
Yeni nesil yazarkasalar, birçok katma değerli uygulamayı destekleyecek, kullanıcılarına ek gelir ve çeşitli dijital uygulamalarla hedef kitleye odaklı pazarlama imkânları sağlayacak. E-Fatura ve E-Arşiv gibi E-Devlet uygulamalarına şimdiden uyumlu olan ürünün eczane, perakende, otopark gibi sektörel uygulamalarla entegrasyonu da sağlanabilecek. 
 
Türk müşterilerimizin görüşlerinden ilham aldık
Olivetti yazarkasaların tanıtıldığı etkinlikte söz alan Olivetti Başkan Yardımcısı Aldo Pirronello ise şunları söyledi: “30 yıldan uzun bir süredir Türk müşterilerimizin en güvenilir yazarkasa sağlayıcısıyız. Yeni ürün serimizin ardında da Türkiye’deki müşterilerimiz ile kurmuş olduğumuz köklü ilişkinin ilhamı yatıyor. Tasarımımızın temelini de Türkiye’deki müşterilerimizin görüşleri oluşturdu. Olivetti’nin bu amiral gemisi niteliğindeki ürününü Türkiye’nin dört bir yanına sunmak için çalışacağız. Türkiye’de başlayan bu yeni dönemin ortakları arasında yer aldığımız ve Türkiye’deki müşterilerimizle ilişkilerimizi güçlendirme bağı bulacağımız için çok mutluyuz.”
 
3000 satış bayii ve 300’den fazla servis noktası
Olivetti yeni nesil yazarkasalar Türkiye çapında 3.000’i aşkın BSH (Bosch, Simens ve Profilo) bayilerinde yazarkasa mükelleflerinin beğenisine sunulacak. Olivetti yeni nesil yazarkasalara erişim hakkında bilgiler veren Burak Ceylaner şunları söyledi: “BSH uzun yıllar Olivetti markasıyla yazarkasa pazarının %35’lik payını elinde tutan ulusal bir dağıtım kanalıdır. Yeni nesil yazarkasa değişim sürecinde de aynı pazar payını elde edebilme hedefiyle yola çıktık. Türkiye’de ulusal bir dağıtım kanalına sahip tek yeni nesil sabit yazarkasa Olivetti olacak. 300’den fazla servis noktasında satış sonrası servis hizmetleri sunarak, esnafımızın Olivetti yeni nesil yazarkasalardan en iyi şekilde faydalanabilmelerini sağlayacağız”.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları