İhracatın kalbi İstanbul'da atıyor

Türkiye’nin dev ihracat zirvesi başladı. Ekonomi Bakanlığı himayesinde ve TİM’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen zirvede ihracatçı sorunlarını anlatacak, hükümet temsilcileri yol gösterecek.

Sektör Hit: 1706 / Yorum: 0 / 15 Kasım 2016 15:26
İhracatın kalbi İstanbul'da atıyor
-A +A

Türkiye ihracatın sorunlarını dile getirmek ve 2023 hedefine ulaşmada yeni açılımlar getirmek amacıyla Ekonomi Bakanlığı himayesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen “İhracat Zirvesi 2016” başladı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ev sahipliğinde Başbakan Binali Yıldırım ve 12 Bakanın katıldığı zirvede ihracatın tüm sorunları ve çözüm önerileri ele alınacak.

Katılım beklentisinin üç katına çıktığı zirvenin açılış konuşmasını yapan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, toplantının tarihi bir özelliği olduğunu ve ihracatın tüm kılcal damarlarının ele alınacağını söyledi.
 

Tekeden süt bile çıkaracak bir milletiz

Son dönemde Hükümet tarafından ihracatı desteklemek için atılan adımların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Büyükekşi, “Hükümete taleplerimizi bugün de arz edeceğiz. 2017’yi önemli bir sıçrama dönemi olarak ilan edelim. 2017 bizim için çok önemli bir ivme yılı olsun. Biz bunu başarabilir miyiz? Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın destekleriyle, Hükümetimizin attığı büyük adımlarla, fedakar ihracatçılarımızla başarırız. İnanır ve istersek tekeden süt bile çıkaracak bir milletiz biz. Bu hedefe ulaşmak için koşacağız. Dünyayı fellik fellik dolaşacağız. Her yere gireceğiz. Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla, Bakanlarımızla hep beraber ziyaretler gerçekleştireceğiz. Dolaşacağız ki nasibimizi bulalım” dedi.

İnovatif fikirleri hayata geçirecek bir yapı inşa etmeliyiz

Büyükekşi, ihracat hedeflerine ulaşmak için üretimle birlikte tasarımı, yüksek teknolojiyi, inovatif fikirleri ve yüksek katma değerli Türkiye markasını kimseye ihtiyaç duymadan hayata geçirebilecek bir yapıyı birlikte inşa etmeleri gerektiğini vurguladı. Büyükekşi, “Şükürler olsun ki içinde bulunduğumuz ve kaderimiz olan bu coğrafya bize sınırsız bir güç sunuyor. Bu gücü en iyi şekilde kullanmalıyız. Ağaçlarla uğraşırken ormanı asla gözden kaçırmamalıyız. Avrupa’ya, Ortadoğu’ya, Asya’ya ve Afrika’ya ihracatımızı hızlı bir şekilde artırmalıyız. Artık daha büyük işler başarmak için yeniden harekete geçmemiz gerekiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için el birliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur” dedi.

İhracat Forumu’nda Başbakan ve Bakanlar ile görüşülecek

Her yıl gerçekleştirilmesi beklenen İhracat Zirvesi 2016’da, iki gün boyunca önemli panel ve konferanslar gerçekleştirilecek. Zirvede, küresel ekonomik ve siyasi gelişmelerden, ihracatın finansmanına, yeni pazarlardan, Sanayi 4.0’a, e-ticaret ve dijital dönüşüme kadar ihracatı ilgilendiren konular tek tek incelenecek. Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım ve 12 Bakanın katılımı ile İhracat Forumu gerçekleştirilecek. Forumda 26 sektörümüzün temsilcileri, sorun ve çözüm önerilerini Hükümete iletecek. İhracatın Gizli Şampiyonları Ödül Töreni ile ilk defa 10 kategoride ihracat gerçekleştiren firmalara ödül verilecek.

 

7 PANEL İLE İHRACATÇI YÖN ÇİZİYOR

- Global Ekonomi ve Politik Bakış

Saat 11.15’te başlayacak ilk panelde global ekonomi ve politik bakış masaya yatırılacak. Panelde Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin ve gazeteci Metehan Demir birer konuşma yapacak.

- İhracatın Finansmanı

Moderatör Doğuş Yayın Grubu Ekonomi Grup Başkanı Servet Yıldırım’ın yönetiminde başlayacak toplantı saat 13.30’da gerçekleştirilecek. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Uysal, Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Mesut Gürsoy, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar panele konuşmacı olarak katılacak ve ihracatın finansmanını mercek altına alacaklar.

- İhracatta Yeni Pazarlar

Yarın düzenlenecek panel TİM Genel Sekreteri Dr. H. Bader Arslan’ın moderatörlüğünde gerçekleştilecek. Panelde Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Şişecam Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Meksika Büyükelçisi Martha Elena Federica Barcena Caqui katılımcılarla yeni pazarlar konusundaki fikirlerini paylaşacaklar.

- Sanayi 4.0: Yarının İş Modelleri

Moderatörlüğünü PWC’den Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’nın yapacağı yârinki panelde, sanayi 4.0 ele alınacak. Panelde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, Kordsa Genel Müdürü Cenk Alper ve Durmazlar Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz birer sunum yapacak.

 

- Dijital Dönüşüm ve e-Ticaret

Moderatörlüğünü Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç’ın yapacağı ve yarın düzenlenecek paneldeki konuşmacılar ise şöyle: AliBaba.com.TR CEO’su Cüneyt Erpolat, Intel CEO’su Burak Aydın, Sefamerve.com CEO’su Metin Okur…

- Hizmet İhracatının Yükselen Yıldızları

NTV Ekonomi Haber Müdürü Gökay Otyam’ın moderatörlüğünde düzenlenecek yarınki panelde THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Acıbadem Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TESİYAP Başkanı Birol Güven, Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aykar, TTGV Başkanı Cengiz Ultav sunumlarını yapacaklar.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları