spot_img
spot_img
spot_img
17.6 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img

Ev Hanımlarına Mikro Kredi

Kredi limiti 6000 TL olup bunun 1200 TL’si hibe olarak verilecek. Yıllık faiz oranı yüzde 1,43 olarak uygulanacak. Mikro kredilerde geri ödemeler yılda 1 taksit olmak üzere 3 taksit şeklinde yapılacak.

Mikro Krediyi Kimler Nasıl Alır?

Mikro krediyi almanız için öncelikle aynı mahallede ikamet eden en az 5 kadının bir araya gelmesi gerekmektedir. Bir araya gelen kadınların birbirleriyle herhangi bir akrabalık bağı bulunmaması gerekmektedir. Bu kadınlarda herhangi bir yaş şartı da aranmamaktadır.

Mikro Kredi İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Ev hanımlarına kefilsiz kredi için beş kadın girişimcinin iş fikirlerini devlet destekleri ile hayata geçirmeleri için verilen mikro kredi için herhangi bir belge, kefil, ipotek istenilmez. Sadece kredi başvurusu için kurumun olumlu görüş vermesi yeterli olacaktır.

Mikro Kredi İle Hangi İşler Kurulabilir?

Ev hanımları bu kredi ile istedikleri birçok işi kurabilirler. Ama öncelikle iş kurmak isteyen ev hanımı hangi işe yatkın olduğunu iyi bilmesi lazım. Sizlere fikir olması açısından şu iş fikirleri yapılabilir. Terzi veya tekstil atölyesi, tatlı-pasta üretim işleri, organik manav, organik şarküteri, çocuklar için akülü araba, bebek arabası, oyuncak, bisiklet dükkânı, tuhafiye, el işleri, el işi boyama, ev yemekleri, halı dokuma, oyma süs ev eşyaları gibi birçok fikir hayata geçirilebilir.

Faizsiz Kredi Teminatı TGDeF’den!

Türkiye Girişimcileri Destekleme Fonu da ayrıca faizsiz kredi fırsatlarından faydalandırıyor. Tek şart uygun bir projenizin olması. Bu imkânlardan faydalanmak isteyen kadınların işin ehli kişi ve kurumlara proje hazırlatmaları şart. Uygun iş fikri ve iş planı ile kefilsiz mikro kredi, faizsiz kredi ve kalkınma kredilerinden tüm ev hanımları faydalanabilir.

Diğer Yazılar

Sosyal Biz

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılar