Dünyanın en güvenli bilgisayarı ile KOBİ’lerimiz güvende

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) Ağustos 2018 verilerine göre ülkemizde 1 milyon 858 bin KOBİ faaliyet gösteriyor.

Söyleşi Hit: 3003 / Yorum: 0 / 25 Haziran 2019 18:26
Dünyanın en güvenli bilgisayarı ile KOBİ’lerimiz güvende
-A +A

HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, kısıtlı bütçelerle ekonomiye muazzam katkı sağlayan, maddi manevi büyük emek harcanarak kurulan bu KOBİ’lerimizi olası risklere karşı korumanın aslında bir tercih değil, gereklilik olduğuna inanan HP olarak bu konuda neler yaptıklarını anlattı. Alaman, siber saldırıların sebep olabileceği yıkıcı etkiyi, HP olarak bu sorunun önüne geçebilmek için neler yaptıklarını ve dünyanın en güvenli bilgisayarları olan Windows 10 Pro’lu HP Elite serisindeki güvenlik özelliklerini www.girisimcikobiler.com okuyucularına aktardı.  Alaman “İşletmelerde siber güvenliği sağlamak için hem işletme bilgisayar, yazıcı ve sunucularını hem de bu cihazlarla dosya alışverişi yapan mobil cihazları (akıllı telefon, tablet vb.) kapsayacak şekilde; buna ek olarak tüm çalışanların da siber güvenlik konusunda bilinçlendirildiği bir güvenlik kültürü oluşturulmalıdır dedi.
 
TOBB verilerine göre Türkiye’de istihdamın %75,8’i KOBİ’ler tarafından sağlanıyor ve ekonomimizin en önemli yapı taşını oluşturuyor. KOBİ’lerin yüzde 61’i siber saldırılardan etkilendi. Bu ciddi anlamda şirketlerin yanı sıra ülke ekonomisini zarara uğratacak kadar yüksek bir oran.  Ne yazık ki güvenlik konusundaki bu zafiyet, şirketlerin dijital dönüşüm sürecini yavaşlatan en büyük etken. 
 
Bağlantılı cihazların dünyası hızla büyürken siber saldırıların sofistike yapısı güçleniyor ve şiddeti de aynı ölçüde artıyor. IDC gibi önemli araştırma firmaları, 2025’e kadar 80 milyar bağlantılı cihaz olacağını öngörüyor. McAfee ve Center for Strategic and International Studies’in (CSIS) gerçekleştirdiği araştırmaya göre siber suçlar 600 milyar dolarlık maliyete neden oluyor ve 2021’e kadar 6 trilyon dolarlık bir problem haline geleceği öngörülüyor. Bu yüzden son dönemde odağımızda olan konulardan birisi de güvenlik.
 
 
Güvenlik endişesi dijital dönüşümü sekteye uğratmamalı
Fortinet, Dünya genelinde kuruluşların siber güvenlik seviyesine dair önemli bilgiler veren 2018 Dijital Dönüşüm ve Güvenlik Etkileri Araştırması'na katılan şirketlerin büyük çoğunluğu dijital dönüşüm sürecini başlattığını, yüzde 67'si kurumlarının bir yıldan daha önce dijital dönüşüm uygulamalarına başladığını ve yüzde 95'i de şu an bir çözümü denemekte olduklarını belirtmiş. Dünya çapındaki 2.500'ün üzerinde çalışana sahip organizasyonların 300'den fazla Bilgi Güvenliği Başkanı (CIO) ve Baş Güvenlik Yöneticilerine (CSO) uygulanan bağımsız bir anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 85'i dijital dönüşümün şirketlerinin iş sonuçları üzerinde büyük bir etki gözlemlemiş. KOBİ’lerimiz güvenlik endişesi yaşamadan yatırımlarını yapabilmeli ve dijital dönüşümlerini tamamlayabilmeli. Biz HP olarak hem inovatif ürünlerimizle hem de Anadolu’ya yayılmış geniş bayi ağımızla verdiğimiz danışmanlıkla bu konuda gerekli desteği vermeye çalışıyoruz.
 
Siber saldırılar her geçen gün etkisini artırıyor
Doğru donanım, uzman yönlendirmesiyle bir araya geldiğinde müşterilerin siber saldırılara karşı reaktif konumdan proaktif konuma geçmesini sağlıyor. Doğru teknoloji kullanıldığında siber saldırı gerçekleşmeden önce saldırıya sebep olabilecek açık belirleniyor ve kapatılıyor. Bugün fiziki ve dijital ortamlar arasında bağlantı kuran cihazlar olarak tanımlanan uç nokta cihazlar siber saldırıların zemini haline geldi
 
HP olarak 90’lı yılların sonundan itibaren PC ile yükselişe geçen bilişim dünyasının geleceğini güvence altına alacak adımlar atmaya öncülük ederek sektör standartlarını hep yukarıya taşıyoruz. Güvenlik, ilk tasarım sürecinden son teslimata kadar HP’nin üretim sürecinin vazgeçilmez bir parçası.
 
Cihazların göz ardı edilen alanları bile koruma altında
Farklı yerlerden bağlantı kurma ve ofis dışından çalışma olanakları arttıkça cihazları, kişisel bilgileri ve verileri koruma ihtiyacı da hiç olmadığı kadar önem kazandı. Sayısı her geçen gün artan ve saldırı yüzeyi her geçen gün genişleyen siber saldırılar karşısında PC tarafında sadece cihazları değil, aynı zamanda kullanıcıların kimlik bilgilerini ve verilerini de koruyan güvenlik çözümleri sunmaya çalışıyoruz. Yaşamımızın bütün alanlarındaki yeni deneyimlerden güç alan inovasyonlar sayesinde heyecan verici bir çağ yaşıyoruz. HP olarak göz alıcı detaylar, yeni nesil performans, çeviklik ve güvenlik ile geleceği günümüze getirerek sektörü ileriye taşıyoruz. Bu sayede kurumsal bir bilgisayarda ihtiyaç duyulabilecek birden fazla kritik güvenlik özelliğini barındıran dünyanın en güvenli bilgisayarları olan Windows 10 Pro’lu HP Elite serisini oluşturabildik. Bu çözümlerin teknik detaylarına girecek olursak; HP Sure Start güvenlik çözümü, bilgisayarları en temelden yani BIOS (Temel Giriş/Çıkış Sistemi) seviyesinden itibaren koruma altına alıyor. Yine, HP’nin HP Multi-Factor Authenticate teknolojisi, Intel® Authenticate teknolojisiyle entegre şekilde güvenlik sunuyor. Güçlü ve çok faktörlü kimlik doğrulama ve politikaları mümkün kılan bu teknoloji, birçok güvenlik referansını bir araya getirerek saldırı girişimlerini zorlaştırıyor. Hatta bu teknoloji sayesinde sisteme girişleriniz bir milyon kat daha güvenli hale geliyor. HP Sure Run ise kendi kendini onaran korumasıyla, kötü amaçlı yazılımlar onları kapatmaya çalışsa bile kritik süreçlerin çalışmasını sağlıyor. Yeni nesil virüsler, bilgisayarlardaki güvenlik katmanlarını, hizmetlerini ve antivirüs yazılımlarını devre dışı bırakarak sisteme yerleşiyor. HP’nin en önemli PC güvenlik çözümlerinden biri olan Sure Run, Windows'un bağışıklık sistemi olan bu güvenlik katmanlarının devre dışı bırakılması durumunda HP Uç Nokta Güvenlik Birimi’ni kullanarak tekrar devreye alıyor. HP Sure Run, kendi kendini onaran korumasıyla kötü amaçlı yazılımlar onları kapatmaya çalışsa bile kritik süreçlerin çalışmasını sağlıyor.
 
İşletim sisteminin çökmesi, pek çok kullanıcı için önemli bir sorun. Bunun pek çok sebebi olabiliyor. Yazılım veya donanım kaynaklı bir arızanın yanı sıra, siber saldırılar da önemli bir etken. Bu yüzden iş devamlılığını sağlayabilmek için mutlaka işletim sistemini yeniden yükleyip çalıştırmak isteriz. İşte bu noktada HP’nin EliteBook serisi için geliştirdiği HP Sure Recover devreye giriyor. HP Sure Recover, işletim sisteminin çalışmadığı durumlarda kullanıcının vakit kaybetmemesi adına Windows’un yüklenmesini sağlıyor. Yazılım sistem imajını gömülü bellekte tutarak sabit diskin silindiği ve ağ bağlantısının olmadığı durumlarda sistemin yeniden yüklenmesini sağlıyor.
 
Windows 10 Pro’lu HP EliteBook ile birlikte gelen diğer özelliklerden biri de dünyanın tek entegre gizlilik ekranı olan HP Sure View. Bu sayede hareket halinde çalışanlar, tek tuşa basarak farklı açılardan bakıldığında ekrandaki görülebilir ışığı yüzde 95’e varan oranda azaltabiliyor. Kullanıcı dışındaki kişilerin ekrandaki bilgileri görmesini zorlaşıyor. Örneğin; toplu taşama araçları gibi meraklı gözlerin cihazlarda yapılanlara baktığı ortamlarda, güvenli bir şekilde işlemlerini yapabiliyor. Hp Sure View , kullanıcılara yalnızca tek tuşa basarak bilgisayar ekranına bakılarak yapılan bilgi hırsızlığına karşı korunma imkânı sunuyor. 
 
400 CIO’nun katıldığı son ankete göre, katılımcıların yüzde 68’i saldırıların daha sofistike hale gelmesinin kullanıcıların güvenli ve güvensiz internet sayfalarını ayırt etmesini zorlaştırdığını belirtiyor. HP Sure Click sorumluluğu son kullanıcıdan alarak bilgisayara yüklüyor. HP Sure Click ile istenmeyerek girilen internet sitelerinden kaynaklı zararlı yazılım ve fidye yazılım gibi web-tabanlı birçok saldırı türü otomatik olarak engelleniyor. Bir kullanıcı Internet Explorer veya Chromium üzerinden bir oturum başlattığında, ziyaret edilen tüm sayfalar HP Sure Click teknolojisini çalıştırıyor. Örneğin bir kullanıcı bir internet sayfasına her girdiğinde HP Sure Click izole edilmiş bir gezinti oturumu açıyor. Böylelikle bu sayfanın diğer sekmelere veya sistemin kendisine zararlı içerik bulaştırmasının önüne geçiliyor.
 
HP olarak hem çevrimiçi hem de çevrimdışı dünyayı daha güvenli bir hale getirmeyi görev olarak görüyor  ve tüm bahsettiklerimi bir araya gelerek dünyanın en güvenli PC’lerini ve yazıcılarını oluşturuyoruz. Bu noktada HP olarak performans, verimlilik, üretkenlik ve güvenlik konularında inovasyonlar yapmayı sürdüreceğiz.
 
Güvenliği öncelik haline getiren ve dünyanın en güvenli kurumsal bilgisayarlarına sahip olmak isteyen kurumlar için bir kampanya yaptık. Eski bilgisayarlarını getiren kurumlar tüm bu özellikleri bir arada sunan HP Elite serisi bilgisayarlarına sahip olabiliyor. Bu kampanyanın detayları superdonusum.com web sitesinde yer alıyor.

Haberin Galerisi
Anahtar Kelimeler : hp, emre alaman,
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları