spot_img
spot_img
spot_img
17 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img

Deprem nedeniyle arazilerde 2 metreyi bulan çökmeler çiftçileri zorluyor

Kentte 6 Şubat’ta yaşanan 7,7 ve 7,6’lık depremler, can ve mal kaybına yol açarken, tarım arazilerine de zarar verdi. Kadıncık Mahallesi kırsalındaki arazilerde de çökme ve yükselmeler oluştu.
Tarım arazilerinin bazı bölgelerinde yaklaşık 200 metre arayla birbirine paralel iki yüzey kırığı ortaya çıktı. Çiftçiler, tarlalarda oluşan çökme ve yükselme nedeniyle sulama ve traktörle ilaçlama yaparken zorlanıyor.

\”Deprem köyümüzü vurdu\”

Kadıncık Mahallesi Muhtarı Mehmet Hayırsöz, AA muhabirine, depremin herkesi etkilediğini söyledi.

Mahallelerinin depremde büyük zarar gördüğünü anlatan Hayırsöz, \”Deprem köyümüzü vurdu. 65 hanelik köyümüzde 13 hafif hasarlı ev kaldı. Diğerleri ağır hasarlı ve yıkıldı. Köyümüzde deprem nedeniyle 4 kişi yaşamını yitirdi.\” dedi.Hayırsöz, köyde yüzey kırıkları oluştuğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

\”Tarlanın bir bölümü düşerken, diğer tarafı yükselmiş. Bir tarafı yüksek, bir tarafı engin. Yaklaşık 2 metre yükseklik farkı var. Önceden suyu buradan bıraktın mı tarlanın sonuna kadar gidiyordu. Artık bıraktın mı diğer taraftan gitmez. Suyu bıraktın mı sonuna kadar gitmesi gerek.\”
Ortaya çıkan bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Hayırsöz, \”Arazimizde buğday, sarımsak, mısır, ayçiçeği, pancar, domates, biber, arpa ekiyoruz. Deprem arazimizi de etkiledi.\” ifadelerini kullandı.

Diğer Yazılar

Sosyal Biz

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılar