ABD'den Türk Girişimcilere Ücretsiz Arsa

Türkiye’nin Amerika ile olan ticari ilişkileri 1950’lere kadar uzanıyor. Ancak geçen bu süreçte iki ülke arasındaki ticaret hacmi yalnızca 16 milyar dolar. Bu rakamın 4 milyar dolarını ihracat, 12 milyar dolarını ise ithalat oluşturuyor.

Haberler Hit: 1124 / Yorum: 0 / 31 Aralık 2012 17:47
ABD'den Türk Girişimcilere Ücretsiz Arsa
-A +A

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) Amerikan ve Türk KOBİ’leri arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düğmeye bastı. KOSGEB ile bir işbirliği protokolü imzalayan ATCOM, ABD’de yatırım yapmak isteyen Türk girişimcilere ve ihracatçılara destek sağlayacak.  

İmzalanan protokol çerçevesinde, KOSGEB ve ATCOM her iki ülkede faaliyet gösteren KOBİ’lerin dış ilişkiler, dış ticaret ve yatırımlarla ilgili konulardaki bilgi birikimlerinin arttırılması amacıyla eğitim programları, toplantı ve organizasyonları düzenleyecek. Ayrıca, 2 ülke arasında ticaret hacmini geliştirmek, KOBİ'lerin ticari ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve ortaklıkların oluşmasına yönelik karşılıklı organizasyonlar ile eşleştirme faaliyetleri ve iş gezileri öngörülüyor. Yanı sıra ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanabilmek için, ortak projelerin hazırlanmasına da destek sağlanacak. 
Bu işbirliği ile ATCOM, Amerika'da iş kurmak isteyen Türk girişimcilere hukuki, mali danışmanlık sağlamanın yanı sıra ilgili firmalarla görüşmeler organize ederek ortaklık kurulmasına ön ayak olacak. 
 
Girişimciye Arsa ve Fabrika 
Kapalı bir ekonomi olduğu için ihracata çok fazla önem vermeyen ABD’de ekonomik krizin de etkisiyle yabancı yatırımcıya olan ilgi artmış durumda ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık’ın verdiği bilgilere göre, bazı eyaletlerde girişimcilere bedava arsa ve fabrika binası bile tahsis edilebiliyor. Indiana, Ohio ve New Jersey eyaletlerinin heyetler oluşturarak Türk girişimcilerin yatırımının teşvik edilmesi için görüşmeler yaptığını beliren Işık, ilgili eyaletlerde çoğu fabrikanın boş olduğunu ve ciddi yatırımcılar için önemli fırsatlar yakalanabileceğini belirtiyor.         

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları