85 yıldır “Önce Halk, Sonra Banka”

Köklü bankacılık deneyimi ve sağlam finansal altyapısıyla Halkbank, 85. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Bankanın aktif büyüklüğünün 1,6 trilyon TL’ye, toplam kredilerinin ise; 1,4 trilyon TL’ye ulaştığını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda Halkbank’ın 85 yıldır Türkiye ile birlikte büyüdüğünü vurguladı.

Sektör Hit: 171 / Yorum: 0 / 23 Mayıs 2023 17:36
85 yıldır “Önce Halk, Sonra Banka”
-A +A

Esnaf, sanatkâr ve küçük meslek sahiplerine uygun koşullarda kaynak aktarmak amacıyla “Halkbank ve Halk Sandıkları Kanunu” ile 23 Mayıs 1938 tarihinde faaliyetlerine başlayan Halkbank, 85. kuruluş yıldönümünü kutluyor. 85. yılında Halkbank’ın yurtiçi ve yurtdışındaki hizmet birimi sayısı 1.166’ya, çalışan sayısı ise; 27 bine ulaştı. 
Banka’nın 85. yaşı nedeniyle değerlendirmelerde bulunan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Cumhuriyetimizden 15 yaş genç olan Bankamız 85. yaşını kutlarken; geçmişten bugüne yüzbinlerce işletmemize hizmet vermenin gururunu yaşıyor. Gücünü halkımızdan alan ve milletimizin hafızasına ‘Halkın Bankası’ olarak yerleşen Halkbank’ın bugünlere gelmesinde emeği bulunan geçmişte görev yapmış ve günümüzde görev yapmakta olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
“Tarihi misyonumuzla 85 yıldır ülke ekonomisine güç katıyoruz”
Halkbank ile beraber, tüm kamu bankalarının ülkemizin reel sektörünü güçlendiren önemli bir misyona sahip olduğunu vurgulayan Osman Arslan sözlerine şöyle devam etti:
“Halkbank bugün Türkiye ekonomisinin önde gelen güçlü bankalarından biri haline geldiyse buradaki en önemli pay, kurulduğumuz günden itibaren üretime dayalı ekonomik kalkınmaya destek vermiş olmamızdır. 23 Mayıs 1938’de Halk Sandıkları kanunuyla esnaf, sanatkâr ve küçük meslek erbabını desteklemek üzere faaliyetlerine başlayan Bankamız, dünden bugüne Türkiye’nin girişimcilerinin, yatırımcılarının, esnafının, KOBİ’sinin gerek iyi gerekse kötü gününde yanında olmuştur. KOBİ’leri destekleme misyonumuzu, bugün ulaştığımız yüzde 21’lik pazar payımızla Türkiye’nin lider KOBİ Bankası olarak geliştirmeye ve geleceğe taşımaya devam ediyoruz. Ekonomik hayatın itici gücü olan kadın girişimcilerimiz, ülkemizin her noktasındaki kadın kooperatiflerimiz Halkbank ile büyüdü. 2021 yılından beri yürüttüğümüz kadın girişimciliğini destekleyen çalışmalarımızla toplamda 190 bin kadına ulaştık ve 41 milyar TL finansal kaynak sağladık. Ayrıca 2022 yılında yeniden hayata geçirdiğimiz Girişimci Kredileri ile gençlerimize iş hayatında güçlü bir şekilde var olabilmeleri için hazırladığımız ürünlerimizle destek olmayı hedefledik. 105 binden fazla girişimcimizin 20 milyar TL’lik destekten yararlanmasını sağladığımız için mutluluk duymaktayız.
Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye ekonomisinin güçlü biçimde ayakta durması ve reel sektörün ekonomik döngüye olan katkısının her geçen yıl yükselmesinde Halkbank’ın payı yadsınamaz. Sunduğumuz kredi seçenekleriyle ihracatı desteklerken; yerli üreticiyi her zaman el üstünde tutarak yeni yatırımlara teşvik ettik.”
Aktif büyüklük 1,6 trilyon TL’ye ulaştı
Halkbank olarak önceliklerinin iktisadi faaliyetlerin sağlıklı şekilde sürdürülmesini sağlamak olduğunu da vurgulayan Arslan, Halkbank’ın güncel finansal göstergeleri hakkında ise; şu bilgileri verdi:
“Aktif büyüklüğümüz yılın ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 68 artışla 1,6 trilyon TL’ye yükseldi. Bu dönemde nakdi kredilerimiz 1 trilyon TL’nin üzerine çıkarken; gayri nakdi kredileri de içeren toplam kredilerimiz yüzde 69 artışla 1,4 trilyon TL seviyesine ulaştı. KOBİ kredilerini de içeren ticari kredilerimizi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 75 artırarak 868 milyar TL’ye ulaştırdık. Ticari nitelikli kredilerimizin yüzde 58’ini KOBİ’lere aktardık. KOBİ kredileri alanında yüzde 21’lik pazar payımız ile liderliğimizi sürdürüyoruz.”
Yeni nesil bankacılıkta öncü konumunda
85 yaşında köklü bir kurum olarak Türkiye’nin büyümesine katkıda bulunurken; yeni nesil bankacılık ekosisteminin en güçlü oyuncularından biri olma hedefiyle çalıştıklarını belirten Osman Arslan, “Gururla ifade etmek isterim ki hayata geçirdiğimiz yeniliklerin sayısını her geçen gün artırıyoruz. Bankamız, yapay zekâ, nesnelerin interneti, blok zinciri, büyük veri analizi gibi yenilikçi teknolojilerle hizmetlerini geliştiriyor. Metaverse evreninde şube çalışmaları yürüterek etkinlik merkezi açan ilk Türk bankası olduk.  85. kuruluş yılında Bankamızın teknolojiyle hızla değişen finans dünyasında oyun kurucu konumuna yükseldiğine tanıklık ediyoruz” dedi.
Halkbank’ın sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri kullanılarak ülkemizde Fintek 4.0’a geçen ilk bankalardan biri olduğunu belirten Arslan, “Yeni nesil bankacılık ekosisteminin güçlü markalarından biri olarak farklılaşma yolunda kadın ve genç girişimcilerin desteklenmesi, yerel ekonomi için değer katma ve iklim değişikliğiyle mücadele konularına odaklandık. Kadın Girişimci Bölüm Müdürlüğü’nü kuran, karbon emisyonunu azaltmak için “net sıfır” hedefini taahhüt eden ilk banka olmakla gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Türkiye Yüzyılı’nda ülkemize katkı sunmaya devam edeceğiz”
Halkbank’ın gelişen ve ekonomik olarak büyüyen Türkiye’ye her alanda destek sunmaya devam edeceğini belirten Osman Arslan sözlerini şöyle tamamladı:
“Cumhuriyetimizin 100. yılında ve bizi bekleyen yeni yüzyılda Halkbank olarak hizmet ağımızı sürekli genişletirken, küresel ölçekte bankacılık standartlarımızla geleceğin bankacılığına yönelik yatırımlarımıza hız veriyoruz. Bu kapsamda 85. yılımıza, yeni ürünler ve hizmetlerle girdik. Giyilebilir teknolojiden Açık Bankacılık sistemine, müşteri dostu şube konseptimizden mobil bankacılık altyapımızın geliştirilmesine kadar her alana yatırım yapıyoruz. Köklü mirasımızı geleceğe taşırken bir önemli adım daha atarak, yeni yaşımıza dünya finans ekosisteminin güçlü markalarından biri olması öngörülen, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde giriyoruz. Halkbank olarak hedefimiz, Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin büyüme hedeflerine güçlü katkı sunmak.  Adını gururla taşıdığımız halkımızın bankası olarak 85. yaşımızda ekonomiye değer katarken; spordan sanata toplumsal hayatın her alanında var oluyoruz. Bu köklü kuruma hizmet vermiş tüm Halkbanklılar adına bize güvenen ve inanan tüm yatırımcılarımıza ve müşterilerimize içtenlikle teşekkür ediyorum.”

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları