2013’te tüm Türkiye’de ticari sicil işlemleri elektronik imzayla yapılacak!

Ticari sicil işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasına imkan tanıyan MERSİS Projesi’ni uygulamaya koyan İl Ticaret Sicili Müdürlüklerinin sayısı her geçen gün artıyor.

Kobiler Hit: 969 / Yorum: 0 / 2 Ocak 2013 12:33
2013’te tüm Türkiye’de ticari sicil işlemleri elektronik imzayla yapılacak!
-A +A

Uygulamanın hayata geçtiği illerde bilgi güncelleme, şirket birleştirme, unvan değişikliği, iflas başvuruları, genel kurul bildirimi, çeşitli lisans başvuruları, mali destek ve teşvik başvuruları, çalışan SGK kayıtları, vergi beyan ve ödemeleri gibi ticari sicil işlemleri elektronik ortamdan yapılıyor. MERSİS Projesi’nin 2013 yılında yaygınlık kazanması bekleniyor.

Kamu kurumlarının tüzel kişiliklerle ilgili ihtiyacı olan bilginin tek noktadan sunulması ve sistemde tutulan şirket bilgileri uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesine imkan veren MERSİS projesinin zaman ve para tasarrufu sağlamanın yanında, ticaret hayatına hız ve kolaylık getireceği düşünülüyor.

MERSİS’te işlem yapmak için gereken e-imzayı E-GÜVEN’den alın!

MERSİS’te işlem yapmak isteyenlerin, elektronik imza sahibi olması gerekiyor. Türkiye’nin ilk Elektronik Sertifika ve Mobil İmza Hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN kurumlara ve bireylere bilgi güvenliği çözümleri ve elektronik imza hizmetleri sunuyor. Elektronik imza sahibi olmak için www.e-guven.com adresindeki online başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunulabilir. E-GÜVEN’in sunmakta olduğu yerinde kimlik kontrolü ve yerinde kurulum hizmetleri de elektronik imza sahibi olmak isteyen kurumlara büyük kolaylık sağlıyor. Elektronik imzanızı ticari sicil işlemlerinin yanı sıra diğer e-devlet uygulamaları, KAP bildirimleri, garanti belgesi başvuruları, patent ve marka başvuruları, otomobil alım satımı, gümrük işlemleri gibi işlemlerde de kullanabilirsiniz.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları